הספר הבא הינו לגמרי יהודי ויש בו 100 מתכונים משפחתיים:
a "100 recettes de cuisine familiale juive d'Algerie" a
מתכונים מתוך המטבח האלג'יראי היהודי והמסורתי.
נכתב מפיה של מארי שרקי לבית שקרון, "תתה מארי", שנולדה בסוף המאה ה19
בעיירה Medea שבאלג'יריה.
שקמבה, בוקטופ, מגינה, רמי, טפינה ועוד.. , מתכונים ישנים של מאכלי שבת וחגים.
קוסקוס חלבי - Couscous au beurre - בסעודת חג השבועות
קוסקוס לבן וחם, קוביות חמאה, פולים ירוקים מקולפים ומאודים, צימוקים כהים
מאודים, קנקן חלב מוחמץ, כמו ריוויון (Petit lait) וסוכר - כל אלו מוגשים לשולחן החג
וכל סועד מכין לעצמו את המנה שלו, לפי טעמו: יש מי ששופך את הריוויון על
הקוסקוס עם החמאה, מוסיף צימוקים וקצת סוכר ויש מי שמעדיף להוסיף לקוסקוס
פולים וחמאה. אגב, את המאכל הזה, יש שנהגו/נוהגים לאכול בליל המימונה.
פורום סימפטי עם ניחוח אלג'יראי - היה ואיננו
שחמה ובסלה: לחם מחבת אלג'יראי
סלט מבושל -נוסח סבתא מֶמֶה מאלג'יר
בולט בנוסח אוראן - בנתניה
Boulettes d'Oran
אתר משפחתי של מאכלי חג מסורתיים
Les recettes de Mamie Colette
הספר "מטעמי אלג'יר" יצא לאור לפני כעשר שנים, בעיר אשדוד.
הספר נכתב ע"י זוג ישראלים ממוצא אלג'יראי (קונסטנטין).
מתוך הספר: מאכלי השבת והחגים
לרכישת הספר ניתן להתקשר לטלפון מספר 052-8904426
.